Tv-presentatrice RTL ontving kogelbrief

Een tv-presentatrice van RTL heeft begin vorig jaar een kogelbrief ontvangen. Dat bleek donderdag in Groningen tijdens een rechtszaak tegen een vader en dochter uit Coevorden.

De twee zouden de presentatrice, volgens regionale media Margreet Beetsma van Editie NL, bovendien maandenlang hebben bestookt met brieven en telefoontjes. De vader zei donderdag verliefd te zijn geweest op de vrouw.

Het lastigvallen begon volgens hem toen hij geen reactie kreeg op zijn verzoek hem een foto toe te sturen. Daarop begon hij de presentatrice telefonisch lastig te vallen en stuurde hij een brief met daarin twee kogels. Omdat de man blind is, werden de brieven geschreven door zijn dochter.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie bevestigde dat het om een presentatrice van een actualiteitenprogramma gaat die, net als Beetsma, in Groningen woont. RTL geeft geen commentaar omdat het volgens een woordvoerder een privé-aangelegenheid betreft.

Tegen de Coevordenaar is een voorwaardelijke celstraf van acht weken geëist en een geldboete van 500 euro. De dochter hoorde een voorwaardelijke werkstraf van tachtig uur tegen zich eisen en een boete van 250 euro.

Tv-presentatrice RTL ontving kogelbrief