'Omzet supermarkten gestegen'

De omzet in de supermarkten en voedingswinkels in Nederland is in 2009 gestegen als gevolg van volumegroei bij gelijk blijvende prijzen, maakt brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) donderdag bekend. De omzet steeg vorig jaar ten opzichte van 2008 met 2,6 procent naar 31,2 miljard euro.

Het CBL roept het nieuw te vormen kabinet op om met maatregelen te komen om de economie te stimuleren, meldt de brancheorganisatie in een persbericht. "Dus geen btw-verhogingen of uitbreiding van statiegeldregelingen en laat onze klanten hun boodschappen doen op uren en dagen die hen goed uitkomen", zegt CBL-voorzitter Dick Boer in de persverklaring. Hij pleit voor lokale regelgeving van winkeltijden en geen landelijke wetgeving daarvoor.

Volgens CBL blijkt uit onderzoek dat 80 procent van de supermarktklanten die op zondag kunnen winkelen daar blij mee is. Volgens hetzelfde onderzoek blijkt verder dat 77 procent van de klanten het leuk vindt om nieuwe producten uit te proberen en dat 40 procent bereid is om daar ook meer voor te betalen.