Rock Band 3 lessen, liedjes en nieuwe instrumenten

Het is definitief, Rock Band 3 gaat gebruik maken van een keyboard. Eerst ging nog het gerucht over een keytar maar de controller zal een keyboard worden, alleen zal deze kleiner zijn dan een echt keyboard.

Het keyboard is een 25 key MIDI-versie van een echt keyboard en is één van de twee nieuwe dingen in Rock Band 3. Een ander nieuw ding is de PRO mode, in deze mode zie je in plaats van de gekleurde knopjes de echte muzieknoten op je scherm zien en zal je ook gebruik moeten maken van alle toetsen op het board of van de snaren op je gitaar. Ja je leest het goed, snaren.

Om de PRO mode te ondersteunen worden er op het moment ook twee nieuwe gitaren ontwikkeld met snaren. De twee gitaren zijn op ware grootte nagemaakt en het zal gaan om een Fender Stratocaster en een Fender Mustang Pro. Volgens de ontwikkelaar zullen Bar Chords, Power Chords, Tapping en Sliding allemaal mogelijk zijn.

Rockband 3 zal naast deze twee grote toevoegingen ook nog eens op verschillende andere vlaktes verbeterd worden. Bekijk hieronder een gedeelte van de tracklist en daaronder een filmpje van USA Today met de keyboard in actie en uitleg hierover.

2000s
Combat Baby - Metric
Dead End Friends - Them Crooked Vultures
Get Free - The Vines
Lasso - Phoenix
Me Enamora - Juanes
Oh My God - Ida Maria
Portions of Foxes - Rilo Kiley
The Hardest Button to Button - The White Stripes

1990s
Been Caught Stealing - Jane's Addiction
In the Meantime - Spacehog
Plush - Stone Temple Pilots
Walkin' on the Sun - Smash Mouth

1980s
Crazy Train - Ozzy Osbourne
Here I Go Again - Whitesnake
I Love Rock and Roll - Joan Jett
Just Like Heaven - The Cure
Rainbow in the Dark - Dio
The Power of Love - Huey Lewis and the News
Sister Christian - Night Ranger

1960s-1970s
Bohemian Rhapsody - Queen
Break On Through - The Doors
Crosstown Traffic - Jimi Hendrix