Kuyt: "Raar dat ik niet altijd waardering krijg"

Dirk Kuyt behoort niet tot de 'Grote Vier' en komt bij veel Nederlanders ook niet in de favoriete opstelling voor. Toch verschijnt de aanvaller uit Katwijk maandag a.s. zeer waarschijnlijk aan de aftrap van het eerste WK-duel van het Nederlands elftal.

Kuyt werkt altijd erg hard en heeft zich op elk niveau bewezen. Toch lijkt de voetballer bij veel mensen vooral twijfel op te roepen. Dat gebeurt nu ook weer in aanloop naar het WK voetbal, dat vrijdag a.s. van start gaat.

Veel mensen praten alleen maar over Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart, waardoor Kuyt over het hoofd wordt gezien. "Het is raar dat ik in Nederland niet altijd de waardering krijg, die ik in Engeland wél krijg", liet hij in een reactie weten. "Natuurlijk stoort me dat wel eens, maar vaak moet ik er ook om lachen. Eigenlijk motiveren zulke dingen me alleen maar."

Eén ding is wel zeker; Kuyt twijfelt nooit aan zichzelf. "Ik kan alleen maar zeggen: de cijfers spreken voor zich. Bij Liverpool speel ik aan de rechterkant en ben ik elk seizoen goed voor tien tot vijftien doelpunten. Er zijn weinig buitenspelers die zulke cijfers kunnen voorleggen."

De 'Grote Vier' zal in elk geval nog even moeten wachten, aangezien Robben nog niet inzetbaar is. Dit zou in de loop van het toernooi kunnen veranderen, maar de Katwijker ziet dat anders. "Arjen kan ook aan de linkerkant spelen. Heel goed, zelfs," aldus de aanvaller, die overigens wel hoopt dat Robben snel weer fit is. "Ik gun hem het allerbeste, dat meen ik echt. Ik zie hem echt niet als een directe concurrent voor één positie. Eerder als een belangrijke pion in onze selectie. Wie er speelt als hij terug is, zien we vanzelf. Het gaat er om dat we met z'n 23-en een goed WK draaien. Ik ben er van overtuigd dat dat kan, we hebben de kwaliteiten om elk topland te verslaan."