Blessuregeval in arbitragekorps

Een blessure in het arbitragekorps. De Chileense scheidsrechter Pablo Pozo ziet zijn droom in duigen vallen nu hij geblesseerd moet afhaken voor het WK. De FIFA liet weten dat Pozo niet voldoende fit is om aan het WK te beginnen.

Wat de scheidsrechter precies mankeert is niet bekend. Ook zijn assistenten moeten het WK aan zich voorbij laten gaan. Op 13 juni stond hun eerste wedstrijd op het programma: Algerije - Slovenië.

Als vervanger heeft de FIFA de Guatamalese arbiter Carlos Alberto Batres opgetrommeld. Hij wordt geassisteerd door Leonel Leal uit Costa Rica en Carlos Pastrana uit Honduras. Nederland levert geen scheidsrechters op dit WK.

Waar gevoetbald wordt, ontstaan blessures. De afgelopen periode haakten onder anderen Rio Ferdinand, Michael Ballack, John Obi Mikel, Mickaël Essien en Nani af. Andere prominente spelers zijn twijfelgevallen, waaronder Didier Drogba, Arjen Robben en Andrea Pirlo. Alle coaches kunnen tot 24 uur voor aanvang van hun eerste wedstrijd een geblesseerde spelers ' inruilen' voor een fitte kracht. Bert van Marwijk heeft bij Robben aangegeven geduld te hebben en te willen wachten.