Red Dead Redemption een grote hit

Sinds de release op 18 mei zijn er meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht van de western-game Red Dead Redemption. Dit schrijft de website Gamesindustry in een financiële reportage van uitgever Take-Two Interactive.

Take-Two Interactive-voorzitter Strauss Zelnick is erg trots op het succes van Red Dead Redemption. Volgens hem 'reflecteert dit succes het ongekende creatieve talent dat een grote kracht is van Take-Two'.

Red Dead Redemption is een game die zich afspeelt in het Wilde Westen. Althans, het oude Wilde Westen bestaat niet meer. De industrialisatie is in opkomst, treinen rijden door het landschap en de overheid probeert voet aan wal te krijgen. Wanneer voormalig rover John Marston eindelijk een normaal leven heeft, pakt de overheid dit terug. Nu wordt Marston gebruikt om enkele 'problemen' op te lossen.

Red Dead Redemption bevat vele momenten die fans van westernfilms zullen herkennen. Van de showdowns bij een ondergaande zon midden op de hoofdweg van een dorpje, tot en met het kapot schieten van het touw om de nek van een vriend.

De avonturen van John Marston zijn beschikbaar voor de Xbox 360 en Playstation 3.

'Red Dead Redemption' een grote hit
Red Dead Redemption een grote hit