'Seksschandaal echte reden van afwezigheid McCarthy'

Niet het overgewicht en een vormcrisis, maar een seksschandaal heeft ervoor gezorgd dat Benni McCarthy niet met Zuid-Afrika meedoet aan het WK. De aanvaller werd samen met doelman Rowen Fernandez uit de selectie gegooid nadat het duo allebei een vrouw meenam naar hun hotelkamer.

Het incident gebeurde na afloop van de oefenwedstrijd tegen Colombia, vlak voordat bondscoach Carlos Albrto Parreira zijn definitieve WK-selectie bekendmaakte. "McCarthy en Fernandez dronken enkele glazen met de vrouwen in de bar", zegt een anonieme bron van de hoteldirectie. "Daarna namen ze de vrouwen mee naar hun kamer."

Parreira kreeg de videobeelden van de security te zien en besloot daarop om het duo meteen uit de selectie te zetten. Vooral het ontbreken van de 32-jarige oud-Ajacied zorgde in Zuid-Afrika voor commotie. Met 79 interlands is McCarthy één van de meest ervaren spelers.

Dit seizoen kwam hij bij Wesy Ham United niet veel aan spelen toe door overgewicht en een vormcrisis. Er werd gedacht dat dat de reden was van het ontbreken op het WK, maar blijkbaar was er meer aan de hand.