Beckenbauer: "Arts moet Robben groen licht geven"

Franz Beckenbauer is van mening dat Arjen Robben niet zelf mag oordelen of hij fit genoeg is om in actie te komen. Dit liet de ere-voorzitter van Bayern München vandaag aan het AD weten. "Arjen zal meteen willen spelen als hij fit is. Maar dat kan niet. Die beslissing mag hij niet zelf nemen."

Robben kende in de eerste helft van het afgelopen seizoen een aantal blessures, waar deze in de tweede helft weg bleven. Dit had te maken met een lange broek, die hij onder zijn korte broek aan had. Daardoor bleven nieuwe kwetsuren uit en groeide hij uit tot een waardevolle speler.

Tijdens de uitzwaaiwedstrijd van het Nederlands elftal raakte de vleugelaanvaller echter weer geblesseerd. Robben begaf zich naar 'wonderdokter' Dick van Toorn en verwacht zich volgende week bij de selectie van Oranje te vervoegen.

Beckenbauer houdt echter een slag om de arm. "Laten we eerst eens zien wanneer hij wedstrijdfit is. Als hij te vroeg begint, kan de schade groter worden. Daarom moet hij niet zelf het licht op groen zetten voor zijn eerste WK-duel. Ik vind dat een arts dat moet doen."

"Hij popelt om in actie te komen", vervolgde de legende. "Maar we kunnen dit niet aan de speler overlaten. Dat is een te groot risico."