Wright ziet het liefst Rooney en Heskey als aanvalsduo

Wayne Rooney is bij Engeland de onbetwiste aanvalsleider, maar verschillende kandidaten mogen nog hopen op een plekje naast hem in de voorhoede. Oud-international Ian Wright hoopt dat bondscoach Fabio Capello voor Emile Heskey kiest.

Rooney en Heskey speelden het grootste deel van de kwalificatiereeks ook al samen en volgens Wright is er geen tijd meer om te experimenteren. "Emile scoort niet veel, maar we moeten nu vasthouden aan datgene waaraan we gewend zijn", zegt Wright op de clubwebsite van Aston Villa.

De bonkige spits van Aston Villa krijgt vaak de voorkeur van Capello vanwege zijn fysieke kracht. Jermaine Defoe is echter beter in de afronding en ook Peter Crouch scoort regelmatig. "Je moet beginnen met de aanvallers die het meest hebben gespeeld, en dat zijn Rooney en Heskey", vindt Wright.

Wright, de adoptievader van international Shaun Wright-Phillips, denkt dat Engeland in Zuid-Afrika goed kan presteren. "We moeten top zijn om de grote landen te verslaan. Maar de houding van de spelers is nu heel goed", aldus de oud-speler van Arsenal.