Ferry Mingelen blundert in NOS-debat

Ferry Mingelen maakte dinsdagavond twee flinke blunders tijdens het grote NOS-debat. De presentator dacht even dat GroenLinks-lijsttrekker Femke Halsema een omgebouwde man was. Toen Mingelen ging peilen hoeveel zetels Halsema voor haar partij verwacht woensdag bij de Tweede Kamerverkiezingen zei de debatleider: "Meneer euh euh mevrouw Halsema."

Halsema was lichtelijk geschokt, maar lachte de flater van Mingelen snel weg: "Oh oh oh oh ha ha ha ha, dit trek ik me niet persoonlijk aan." De GroenLinks-leider zei vervolgens ongeveer 15 zetels voor haar partij te verwachten.

Belediging Balkenende
Een andere, nog grotere flater van Mingelen was tegen CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende. De premier waarschuwde tegen VVD-lijsttrekker Mark Rutte voor 'vaagheden' in het coalitieakkoord van een nieuw kabinet na de verkiezingen. Mingelen antwoordde daarop: "U spreekt uit ervaring over die vaagheden."

Het publiek in de zaal en ook andere deelnemers aan het debat konden de opmerking van de NOS-presentator slecht waarderen: "Zo!", zei Halsema geschokt. "Onnodig", zei Rutte direct. Mingelen probeerde, met een rood hoofd, zichzelf te excuseren: "Het was een onnodige opmerking. Dit is mijn fout."

Bezoek ook het Verkiezingen 2010-forum.