Xavi heeft grote bewondering voor trio van Engeland

De Spanjaard Xavi is een groot bewonderaar van Steven Gerrard en Frank Lampard. De middenvelder van FC Barcelona liet zich lovend uit over het duo.

Engeland maakt volgens de spelmaker dan ook een goede kans op de wereldtitel. "Ik waardeer de manier waarop zij spelen. Ze zien het spel goed, maken doelpunten en zijn altijd klaar om te schieten", zei Xavi op de website van wereldvoetbalbond FIFA.

Spanje won het afgelopen EK en is ook kanshebber. "Engeland is vergelijkbaar met Spanje. Ze kunnen één van de favorieten zijn op het WK, maar in het verleden hebben ze er niet veel van gebakken. Ik denk echter toch dat de landen die het toernooi al eens gewonnen hebben, tot de favorieten gerekend mogen worden. Engeland heeft mogelijkheden qua spelers en beschikt over Fabio Capello."

Over de bondscoach van de Engelsen stak Xavi daarom ook nog even de loftrompet. "Hij heeft overal waar hij werkte aangetoond een goede coach te zijn. Met Real Madrid won hij twee landstitels en in Italië deed hij het eveneens goed. Kortom: de bondscoach is goed en de spelers ook", besluit de hoofdpersoon.