Albers in beeld bij HRT als testrijder

Christijan Albers lijkt in beeld te zijn voor een terugkeer in de Formule 1. Teambaas van Hispania Racing Colin Kolles heeft de Nederlander gevraagd of hij wil testen voor het Spaanse team. Wel moet Albers hiervoor geld meenemen.

"Misschien lukt het met behulp van mijn trouwe sponsors," zei Albers die Kolles nog uit zijn jaren uit de Formule 1 kent. De Duitser was destijds teambaas bij Spyker en ontsloeg de Nederlander omdat hij niet meer aan zijn verplichtingen kon voldoen aan het team. Toch is Kolles in Albers blijven geloven, want vorig jaar mocht de coureur in het DTM voor Kolles rijden. Ook debuteerde de Nederlander in 2009 in de 24 uur van Le Mans.

"Vorig jaar was er ook een mogelijkheid, maar toen was er geen kans om ook te kunnen rijden. Dat had geen zin," zei Albers tegen het Algemeen Dagblad. De mogelijkheid van nu wordt geboden door HRT dat dringend op zoek is naar een ervaren rijder om de bolides van Bruno Senna en Karun Chandhok te verbeteren. Na Christian Klien en Sakon Yamamoto wil Albers de derde rijder worden die hier aan meewerkt. De reglementen bieden hem hiertoe een kans.

"Colin weet hoe sterk ik daarin ben. Ik ben technisch goed onderlegd. Bij alle teams waarvoor ik heb gereden, hebben we steeds progressie geboekt," zei Albers die al druk bezig is om het geld er voor te zoeken. "Ik blijf het proberen, misschien lukt het met behulp van mijn trouwe sponsors. Ik heb eigenlijk een partner nodig die net dat laatste zetje kan geven. Maar voor ik zoiets doe wil ik supergoed voorbereid zijn."