Fable III moet breder publiek aanspreken

Peter Molyneux wil met Fable III een breder publiek aanspreken dan met de voorgaande delen is gelukt. Volgens de bekende game-ontwikkelaar ligt de sleutel in een grotere toegankelijkheid.

"Ik hoor soms mensen roepen dat ze 'Fable' fantastisch vonden 'toen ze er eenmaal in zaten'," aldus Molyneux in gesprek met de website Gamasutra. "Dat is een ramp! Het is niet leuk voor een ontwikkelaar om te horen dat iemand moeite had om de regels van je game te leren."

Molyneux doet er alles aan om dit in Fable III te voorkomen. "Toegankelijkheid en simpliciteit zijn belangrijke waarden in de productie van Fable III. Je moet binnen enkele minuten weten wie jij bent in het spel en wie je vijanden en vrienden zijn. Dit is een enorme uitdaging voor ons, maar absoluut noodzakelijk om een groot publiek aan te spreken."

Meer spelers betekent ook meer financieel succes voor de ontwikkelaar. "Natuurlijk speelt commercie hierin ook een belangrijke rol. Ik wil dat straks vijf miljoen mensen onze game gaan spelen. Daarin ben ik gewoon een hebberig kind dat altijd meer wil hebben. Zolang iedereen maar plezier aan onze game beleeft," aldus Molyneux.

'Fable III' moet breder publiek aanspreken
Fable III moet breder publiek aanspreken

Submitter:  Bron: Novum