Motoragent raakt pistool kwijt

Een motoragent uit Steenwijk heeft tijdens zijn werk zijn dienstwapen verloren. Het pistool is volgens de politie 'op onverklaarbare wijze tijdens het motorrijden uit zijn holster gevallen'. De politie zoekt met man en macht naar het wapen en krijgt daarbij hulp van de landmacht.

De agent verloor het wapen zaterdag, maar het is nog niet boven water. De politie IJsselland waarschuwt mensen het pistool niet zelf in te leveren als ze het vinden, maar de politie te bellen. Mogelijk is het wapen beschadigd door de val.

De agent heeft een reprimande gekregen, maar is niet gestraft voor het 'ongelukje', zegt een woordvoerder. "Dit is het ergste wat ons kan overkomen. We zijn er voor de veiligheid en dan gebeurt dit."

Het dienstwapen is zoekgeraakt in een afgelegen gebied in de omgeving van Steenwijk, maar waar precies is niet bekendgemaakt. De politie houdt er rekening mee dat iemand het pistool mee naar huis heeft genomen.

Het wapen staat geregistreerd. "Je mag hopen dat het daardoor minder aantrekkelijk is voor criminelen om het te gebruiken."

Motoragent raakt pistool kwijt
Motoragent raakt pistool kwijt (Foto: Novum)