[NASCAR] Ekström racet op Sonoma

Het NASCAR-team van Red Bull heeft bekend gemaakt dat DTM-coureur Mattias Ekström op de eerste road course van het seizoen het stuur in de Sprint Cup Series over zal nemen van Casey Mears. De wedstrijd zal op 20 juni verreden worden op de Infineon Raceway, een circuit dat nabij Sonoma, Californië, ligt.

Ekström testte op 25 mei al op de Virginia International Raceway en het kostte de Zweed weinig tijd om op snelheid te komen, ondanks dat de bolide enorm verschilt van de Audi DTM waar hij normaal gesproken mee rijdt. "We waren bang dat hij in die ene dag niet op snelheid kon komen," zei Jay Frye, de onder-directeur van het team. "Hij zat binnen een uur al op snelheid. Hij is een fenomenaal talent."

Auto 83 behoort normaal gesproken toe aan Brian Vickers, maar deze staat de rest van het seizoen langs de zijlijn omdat hij geopereerd moet worden vanwege bloedproppen die in zijn lichaam gevonden werden. Mears rijdt momenteel in de Toyota, maar hij wordt eenmalig vervangen door Ekström.

"Ik wil Red Bull bedanken, omdat zij een Zweed zonder NASCAR-ervaring in de Verenigde Staten te laten rijden en Audi voor de toestemming om deze droom uit te laten komen. Het is leuk om nieuwe dingen uit te proberen en in de test voelde ik me al gelijk thuis. Het lastigste zal zijn om met 42 andere coureurs te racen, terwijl wij er in het DTM maar achttien hebben. Ik kijk erg uit naar deze ervaring," zei Ekström.

Onduidelijk is nog of Ekström ook op 8 augustus op Watkins Glen zal racen. Dit is het tweede niet-oval-circuit op de kalender, maar botst met de DTM-kalender. Die dag wordt er namelijk geracet op de Nürburgring.