FC Oss ziet leegloop en sombere toekomst

FC Oss heeft zeven dagen voor het verstrijken van de overschrijvingstermijn voor amateurspelers nog geen nieuwe voetballers mogen verwelkomen. Daarentegen vertrekken er wel aardig wat spelers.

Onder anderen Tim Peters, Thijs Geurts (Germania), Chris de Wagt (ONS Sneek) en Mike Thijssen (Overpelt) vertrekken bij de naar de Topklasse gedegradeerde ploeg uit Brabant, meldt het Brabants Dagblad.

Tim Hofkens legde onlangs een aanbieding naast zich neer. Reden: de trainingstijden waren moeilijk te combineren. Joost Ebergen, gehuurd van NEC, weigert in de Topklasse te gaan spelen: "Topklasse is voor mij geen optie. Ik wil proberen alles uit het betaalde voetbal te halen."

Verschillende spelers zijn niet akkoord gegaan met nieuwe voorwaarden die FC Oss stelt aan haar contracten en spelers hebben de VVCS ingeschakeld om dit te onderzoeken. Danny Hesp, werkzaam bij de VVCS, reageert: "FC Oss krijgt van de KNVB een vergoeding mee die benut kan worden om gemaakte afspraken te respecteren. Naar mijn gevoel vallen daar ook contracten onder."