'Roemer meest humoristische politicus'

Emile Roemer zou de Tweede Kamerverkiezingen van aanstaande woensdag met gemak winnen als politici door de kiezer enkel beoordeeld zouden worden op hun gevoel voor humor. Dit blijkt uit een onderzoek van Comedy Central en Intomart Gfk. Het minste gevoel voor humor hebben Geert Wilders (PVV), André Rouvoet (ChristenUnie) en Marianne Thieme (Partij voor de Dieren).

In het onderzoek werd ook gekeken naar hoe sympathiek men de politici vindt. Van de respondenten vindt 12,5 procent Job Cohen (PvdA) het meest sympathiek. Mark Rutte (VVD) volgt op de voet, hij wordt door 11,1 procent genoemd als meest sympathieke politicus. Slechts vier procent vindt demissionair premier Jan Peter Balkenende de meest sympathieke politicus.

Van de ondervraagden geeft 55 procent aan dat er te weinig humor in de debatten zit. Volgens 59 procent is het bovendien belangrijk dat de aanstaande premier een goed gevoel voor humor heeft. Vooral kiezers die op de PvdA of de VVD stemmen hechten hier waarde aan. Zestig procent wil in het algemeen een belangrijkere rol voor humor in de politiek. Vooral SP-ers vinden dit belangrijk. In dat opzicht treffen ze het dus met Nederlands meest humoristische politicus als lijsttrekker.

Emile Roemer
Emile Roemer (Foto: Suzanne van de Kerk/SP)

Lees ook het interview dat FOK! heeft gehouden met Emile Roemer.