Rouvoet valt over 'fuck drugs'-shirt Balkenende

Het t-shirt van demissionair premier Jan Peter Balkenende (CDA) met daarop de tekst 'fuck drugs' is slecht gevallen bij zijn vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie). Het kan het aanzien van Nederland in het buitenland schaden, waarschuwt Rouvoet maandag in Netwerk, meldt het tv-programma.

De foto van de premier, gehuld in het shirt, prijkte in menig ochtendkrant, bij de Volkskrant zelfs op de voorpagina. Balkenende trok het tricot aan bij een bezoek aan de 'Moedige Moeders' in Volendam, die strijden tegen de problematiek van drugsgebruikende jongeren in het vissersdorp. De premier werd met een pot bier in zijn hand gefotografeerd. Tijdens een campagnebijeenkomst sprak de premier maandag opnieuw lovende woorden over het project.

Volgens Rouvoet kan het gebruik van het woord 'fuck' wel eens slecht vallen in veel landen. "Er is vaak sprake van het aanzien van Nederland ten aanzien van het optreden van Geert Wilders. Ik weet niet wat de reacties van buitenlandse regeringsleiders zullen zijn als zij de demissionair minister-president in dit t-shirt zien staan. Het zou mijn keuze niet geweest zijn."