Spelers MVV wellicht donderdag transfervrij

De spelers van MVV zijn donderdag mogelijk transfervrij. De eerstedivisionist heeft al maanden geen salarissen kunnen betalen. Als de club voor donderdag nog niet heeft betaald, mogen de spelers gratis vertrekken. De onderhandelingen met de schuldeisers verlopen moeizaam, zegt een woordvoerder van MVV vandaag.

Het ziet er niet naar uit dat MVV de spelers voor donderdag kan betalen. "Volgens de wet zijn ze dan transfervrij", zegt de woordvoerder, die een hard hoofd heeft in redding van de club. De initiatiefgroep die strijdt voor het behoud van de club kan geen akkoord bereiken met de schuldeisers. "Er gebeurt niets. De onderhandelingen worden iedere dag uitgesteld", aldus de pessimistische zegsman.

Een akkoord met de schuldeisers is een van de eisen van de gemeenteraad van Maastricht. Mocht de club geen akkoord bereiken, dan gaat de gemeenteraad niet over tot koop van het stadion. "Schuldeisers gaan zelf failliet als ze de schuld van MVV kwijtschelden", vervolgt de woordvoerder. Wat er de komende dagen nog gaat gebeuren is afwachten. "Het wordt een zeer moeilijk verhaal. Het is bijna einde oefening."

Beoogd trainer Ernest Faber heeft alvast zijn conclusies getrokken. Hij besloot zijn tweejarige contract te laten ontbinden.