Crouch lyrisch over Rooney en titelkansen

Aanvaller Peter Crouch vindt het een voorrecht om in de Engelse nationale ploeg samen te spelen met spits Wayne Rooney. De aanvaller van Tottenham Hotspur stelt dat de spits van Manchester United bij de vijf beste spelers ter wereld hoort. 

"Het is geweldig om een speler als Rooney, die in zo'n geweldige vorm verkeert, in onze nationale ploeg te hebben", liet Crouch ten overstaan van diverse Britse media weten. "Hij is altijd al een fantastische speler geweest. Mensen zeggen dat Rooney samen moet spelen met een andere spits, maar bij Manchester United heeft hij laten zien ook te kunnen scoren als hij alleen in de punt van de aanval staat", aldus de lyrische Crouch.

"Het zou me niet verbazen als Rooney wordt verkozen tot Speler van het Jaar. Voor het Engelse voetbal zou het geweldig zijn als dat zou lukken", stelt Crouch, die waarschijnlijk met Rooney het spitsenkoppel van Engeland gaat vormen.

De aanvaller denkt dat de Engelse ploeg een goede kans maakt op het veroveren van de wereldbeker. Het zou de eerste keer zijn sinds 1966. "Het is veel te lang geleden dat we het WK hebben gewonnen. Dit jaar hebben we een ongelooflijk sterk team en ik heb er alle vertrouwen in dat we de hoge verwachtingen kunnen waarmaken."