'Twilight' grote winnaar MTV Movie Awards

'Twilight: New Moon' is de grote winnaar geworden tijdens de MTV Movie Awards. De film won maar liefst vijf awards. De filmprijzen werden zondag uitgereikt in Los Angeles. Sandra Bullock was de meest opvallende gast van de avond.

'Twilight: New Moon' werd benoemd tot de beste film van het jaar. De hoofdrolspelers Kristen Stewart en Robert Pattinson wonnen respectievelijk de award voor de beste Vrouwelijke en Mannelijke Acteerprestatie. Samen kregen Stewart en Pattinson, tevens Hollywoods bekendste officieuze koppel, de prijs voor de beste filmkus.

De 24-jarige Pattinson mocht als 'Global Superstar' ook nog een prijs mee naar huis nemen. 'The Hangover' won twee awards (WTF Moment en Grappige Prestatie). Beyoncés filmgevecht met Ali Larter werd ook bekroond. Verder kregen acteurs uit 'Up in the Air', 'Harry Potter and the Half-Bloof Prince', 'Jennifers Body' en 'Ninja Assassin' een prijs.

Sandra Bullock was uitgenodigd om de MTV Generation Award in ontvangst te nemen voor haar bijdrage aan de filmindustrie. Het was de eerste keer dat de actrice zich in het openbaar vertoonde na haar huwelijkscrisis. Bullock kreeg haar prijs uit handen van Scarlett Johansson, die ze bedankte met een innige kus. Daarna sprak ze: "Kunnen we nu alsjeblieft weer normaal doen?"

'Twilight' grote winnaar MTV Movie Awards
'Twilight' grote winnaar MTV Movie Awards (Foto: Novum)