Pokerspeler keek in hotelkamer Joran

Het lichaam van Stephany Flores werd gevonden nadat een pokerspeler had gevraagd in de hotelkamer van Joran van der Sloot te kijken. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit twee verhoren van de Peruaanse politie die de krant in bezit heeft.

De 35-jarige pokerspeler, Elton Garcia, zou de afgelopen dagen al een paar keer zijn verhoord. Hij is geen verdachte, maar mag Peru niet verlaten.

Hij verbleef in hetzelfde hotel als Van der Sloot en zou de avond voor de moord met hem en Flores aan een pokertafel hebben gespeeld waar iedereen kan aanschuiven. Flores heeft die avond volgens de krant vijfduizend dollar gewonnen.

Omdat Van der Sloot dinsdagavond niet kwam opdagen bij een afspraak, zou de pokerspeler zich zorgen hebben gemaakt. Hij had al gehoord van de vermissing van Flores en zou bang zijn dat de twee waren ontvoerd.

Daarom vroeg hij het hoofd van casino Atlantic City te bellen naar de kamer van Van der Sloot. Zo werd die nacht uiteindelijk het lichaam van Flores gevonden.

Garcia stelt volgens de krant in de verhoren dat hij Van der Sloot nauwelijks kende en nooit op zijn kamer is geweest. Wel stond het mobiele telefoonnummer van Van der Sloot in zijn telefoon, maar dat zou hij niet bewust hebben opgeslagen. Hij zegt de verdachte alleen te kennen van gezicht omdat ze toevallig aan dezelfde tafel speelden.