Trotse Barrios vindt zichzelf geen verrader

Lucas Barrios werd in november 1984 geboren in Argentinië, maar hij maakt op het WK deel uit van het nationale team van Paraguay. De aanvaller van Borussia Dortmund beschikt sinds kort over een Paraguayaans paspoort, maar hij vindt zichzelf geen landverrader.

"Ik ben trots dat ik Paraguayaans ben, mijn moeder is er geboren. Het was voor mij geen lastige keuze om te maken. Ik ben zeer blij dat ik voor Paraguay mag spelen," aldus Barrios in Bild. De spits maakte dit seizoen negentien goals in de Bundesliga.

Barrios ontkent dat hij handig gebruik heeft gemaakt van het feit dat Paraguay meedoet aan het WK. Voor Argentinië was hij immers nog nooit opgeroepen. "Ik heb in oktober 2009 al gezegd dat ik voor Paraguay wilde gaan spelen."

De 25-jarige goaltjesdief heeft hoge verwachtingen van het toernooi in Zuid-Afrika. "Wij zouden weleens dé verrassing van het WK kunnen worden. We hebben een sterk team, en vooral een hele goede aanval." Paraguay staat in de groepsfase tegenover Italië, Slowakije en Nieuw-Zeeland.