Kromowidjojo succesvol in Monte Carlo

Ranomi Kromowidjojo heeft bij het Marre Nostrum-evenement in Monte Carlo de 100 meter op haar naam weten te schrijven. De Nederlandse zwemster tikte na 54,14 seconden aan en bleef daarmee de Amerikaanse Dana Vollmer (54,78) en Daniela Schreiber uit Duitsland (55,58) voor.

De Nederlandse moest op de 50 meter de overwinning aan de Zweedse Therese Alshammer laten. De Scandinavische zwemster spurtte in 24,94 seconden naar de finish. De Groningse verloor in het één-op-één-duel 0,12 seconde op Alshammer.

Ook Joeri Verlinden kwam op meerdere afstanden uit. Verlinden werd op de 100 meter vlinderslag vierde en ook op de 50 meter wist Verlinden met een vijfde plaats zich opnieuw niet op het podium te zwemmen. Sharon van Rouwendaal vond zichzelf na de 100 meter rugslag terug op de zevende plaats. Bastiaan Leijsen en Hinkelien Schreuder werden hun onderdeel in de halve finales uitgeschakeld.