Kuyt: "Ik krijg genoeg waardering"

Van Oranje-international Dirk Kuyt werd de afgelopen periode lange tijd gedacht dat hij op het WK weleens buiten de basiself zou kunnen vallen. Toch lijkt de aanvaller steeds meer aanspraak te maken op een plek tussen de eerste elf.

Kuyt behoort niet tot de 'grote vier' (bestaande uit Robin van Persie, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Rafael van der Vaart) waarvan veel critici verwachten dat zij een belangrijke rol zullen vervullen op het WK in Zuid-Afrika.

In de laatste drie oefenduels stond Kuyt echter altijd in de basiself. De kans dat hij ook op het WK aanspraak maakt op een basisplaats lijkt te zijn gegroeid, nadat Robben in het duel met Hongarije uitviel met een blessure waarvan nog niet bekend is hoe ernstig het is.

Buiten dit gegeven lijkt Kuyt zeker van zijn eigen kwaliteiten. "Ik krijg genoeg waardering van de trainers. De bondscoach weet wat hij van mij kan verwachten. Anders speel je niet wekelijks bij Liverpool en sta je in de basis bij Oranje", aldus de oud-Feyenoorder tegenover SBS 6.