Turkije: mogelijk teamorders bij McLaren

Het lijkt er op dat het Formule 1-team van McLaren tijdens de Grand Prix van Turkije teamorders heeft gebruikt. Op de officiële website van de Formule 1 staat een filmpje waarin te horen is dat het team Lewis Hamilton vertelt dat Jenson Button hem niet in zal gaan halen.

Op de beelden is de race in Turkije in samenvatting te zien met er onder regelmatig de boordradio van enkele coureurs. Zo blijkt McLaren Hamilton de opdracht gegeven te hebben om brandstof te besparen. "Als het ik rustiger aan ga doen, gaat Jenson me dan inhalen?" Zo vroeg de Brit, waarna het team antwoorde: "nee Lewis, nee."

Button viel Hamilton echter wel aan door hem aan het einde van het lange rechte stuk in te halen. Beide rijders gingen vrijwel naast elkaar door de laatste bochten voor start/finish, waarna Hamilton zijn teamgenoot definitief voorbij stak. Button hield daarna in en hield veel afstand tot zijn teamgenoot. Hamilton was na afloop van de race verrast door de actie van zijn McLaren-teamgenoot. Hierdoor komt de vraag boven of Button een teamorder negeerde en hij daarna de opdracht heeft gekregen om de eerste plaats aan Hamilton terug te bezorgen.