Doetinchemmers aangehouden voor betasten kinderen

Twee mannen uit Doetinchem zijn de afgelopen tijd aangehouden voor het afzonderlijk van elkaar onzedelijk betasten van buurtkinderen. Dat meldt de politie. Het gaat om een 19-jarige en een 68-jarige man. Berichten in andere media dat het zou gaan om een opa en een kleinzoon, wil de politie niet bevestigen.

Het meest recente voorval dateert van mei vorig jaar. De 19-jarige man wordt hiervan verdacht. Andere kinderen verklaren tussen 2003 en 2008 een of meerdere keren door een van de twee verdachten te zijn betast.

De aangevers meldden zich eerder dit jaar bij de politie, die daarop een onderzoek startte. De 68-jarige man is 17 mei aangehouden. Twee dagen later werd hij door de rechter-commissaris onder strenge voorwaarden op vrije voeten gesteld, mede omdat de feiten waarvan hij wordt verdacht van langer geleden zijn.

De 19-jarige man werd maandag aangehouden en de dag erna na verhoor weer vrijgelaten. Tegen hem waren er onvoldoende ernstige bezwaren om hem langer vast te houden. Het onderzoek naar beide verdachten loopt nog.