Rio Ferdinand mist WK

Rio Ferdinand heeft de training van Engeland geblesseerd moeten verlaten. De verdediger van Manchester United raakte tijdens de training geblesseerd aan zijn knie en moest hierdoor voortijdig de kleedkamer opzoeken. Het is nog niet precies duidelijk wat de ernst van de blessure is.

"Rio heeft een knieblessure opgelopen", zei bondscoach Fabio Capello tegen de Daily Mail. "Het gebeurde aan het einde van de oefensessie. Hij laat zich onderzoeken in het ziekenhuis en we moeten het afwachten."

De verdediger van de Engelse ploeg is normaliter ook aanvoerder. Als hij het WK in Zuid-Afrika moet missen, betekent dat de tweede tegenvaller voor Engeland. Eerder blesseerde David Beckham zich al. Hij liep een gescheurde achillespees op. Capello heeft tot 24 uur voor de eerste wedstrijd om een eventuele vervanger op te roepen.

Update:

Ferdinand zal het wereldkampioenschap aan zich voorbij moeten laten gaan. De knieblessure die hij opliep tijdens een botsing met Emile Heskey op de training is te ernstig. De 31-jarige verdediger kwam op krukken het ziekenhuis uit.

De verwachting is dat Tottenham Hotspur-verdediger Michael Dawson zich morgen bij de Engelse selectie meldt. Dawson was de enige centrale verdediger in de voorselectie, die de uiteindelijke selectie niet haalde. De aanvoerdersband zal nu in Zuid-Afrika gedragen worden door Steven Gerrard.