R. Schumacher: "Michael blijft nog wel even"

Ralf Schumacher denkt dat broer Michael nog een tijdje actief zal blijven in de Formule 1. Zelf heeft hij geen plan met betrekking tot een eventuele terugkeur.

Tegenover de Italiaanse website 422race.com laat Ralf zich uitgebreid uit over zijn zijn broer. "Het begin was moeizaam, maar het gaat de goede kant op", aldus Ralf. "Zeker sinds de komst van de herziene Mercedes in Barcelona presteert hij steeds beter."

De voormalig Formule 1-coureur noemt de aanloopproblemen van Michael Schumacher niet meer dan normaal. "De auto's zijn veranderd en hij heeft een tijd niet gereden", zegt Ralf. "Enerzijds moest hij zijn rijstijl aanpassen en anderzijds moest de auto op hem worden afgestemd. Gezien de resultaten lijkt het nieuwe pakket hem beter te liggen."

Volgens Ralf heeft Schumi alles behalve spijt dat hij terug is gekeerd in de autosport. "Hij lijkt het naar zijn zin te hebben. Voor zover ik weet gaat het om een driejarenplan, dus ik weet zeker dat hij nog wel even doorgaat."

Ralf zelf heeft hij uitstekend naar zijn zin in de DTM en is op dit moment niet bezig met een terugkeer. "Als ik een aanbod krijg, zou ik erover nadenken. Maar ik kom alleen terug als ik bij een sterk team terecht kan. Ik heb geen interesse om achteraan te rijden."

"Dat ik dichtbij een overeenkomst zou zijn met Stefan GP was maar een gerucht", vertelt Ralf Schumacher. "Ik heb Zoran Stefanovic een keer ontmoet en het was een aardige vent, maar meer is er niet achter te zoeken."