Wilders: PvdA is gevaar voor rechtsstaat, wij niet

Geert Wilders is verontwaardigd over de opmerking van PvdA-lijsttrekker Job Cohen, dat hij een gevaar voor de rechtsstaat zou vormen. De voorman van de PVV vindt juist dat de PvdA een gevaar is. Dat zei hij vrijdag in een interview met de Telegraaf.

"Wat ik superschandalig vind, is dat hij letterlijk heeft gezegd: ‘Wilders - niet eens de PVV, nee, Wilders - is een gevaar voor de rechtsstaat!' Er zijn altijd gekken in dit land die dan denken: daar moeten we vanaf."

De pardonregeling, waar de PvdA mee heeft ingestemd, vormt volgens Wilders wel een gevaar voor de rechtsstaat. "Ze hebben ingestemd met een generaal pardon, waardoor 30.000 mensen een verblijfsvergunning kregen terwijl ze eerder van de rechter te horen hadden gekregen dat ze in ons land niet mochten blijven."

Naast de pardonregeling ziet Wilders ook gevaar in het feit dat de PvdA voor kraken is. Tevens wijst hij erop dat Cohen heeft gezegd er ‘begrip' voor te hebben als moslimmannen hun vrouwen onderdrukken. "Hij laat de grenzen open voor een cultuur die haaks staat op de rechtsstaat."

Cohens beschuldigingen hebben volgens Wilders bijgedragen aan een klimaat waarin een aanslag op hem gerechtvaardigd is. "Het gaat misschien te ver om te zeggen dat hij aanzet tot... Maar hij heeft het geroepen!"