Arrestaties na mishandeling Amsterdamse portier

Drie mannen zijn woensdag en donderdag opgepakt in verband met de zware mishandeling van een portier van een Amsterdamse club in februari. Naar een vierde verdachte wordt nog gezocht, meldt de politie. De politie kan niet bevestigen dat dit de K1-vechter Badr Hari is, die eerder in verband werd gebracht met de mishandeling.

De mishandeling vond in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 februari plaats bij de entree van club Blinq aan het Kleine Gartmanplantsoen. Vier mannen mochten van de 33-jarige beveiliger niet naar binnen, omdat ze niet zouden voldoen aan de kledingvoorschriften. De portier kreeg daarop flinke klappen en raakte zwaargewond. De vier daders vluchtten.

Twee verdachten werden woensdagochtend in hun woning aangehouden, een derde meldde zich donderdagochtend op het politiebureau. De drie Amsterdammers, van tussen de 22 en 47 jaar oud, zijn na verhoor heengezonden. Ze blijven wel verdacht.

Een 25-jarige verdachte zou zich volgens zijn advocaat woensdagmiddag vrijwillig melden, maar kwam niet opdagen. Hij staat inmiddels gesignaleerd en volgens de politie is zijn aanhouding een kwestie van tijd. Daags na de mishandeling maakte de politie bekend dat een bekende K1-vechter betrokken was bij de mishandeling. Het zou gaan om de 25-jarige oud-wereldkampioen Badr Hari. Zijn advocaat Bénédicte Ficq ontkende dat hij iets te maken had met het incident.