Toplessverbod geldt niet voor shemales

Een paar hermafrodiete mannen hebben heel wat opschudding veroorzaakt in Rehoboth Beach, een plaats in de Amerikaanse staat Delaware. Ondanks dat het stuk strand geen naakstrand is, gingen de heren toch met hun borsten bloot.

De politie van de plaats kreeg het afgelopen weekend een aantal klachten over mannen die er met hun operatief vergrote borsten rondliepen. Een strandwacht vroeg aan hen of ze hun bovenstukjes wilden aantrekken. Dit weigerden de heren in eerste instantie, maar toen de politie arriveerde, kozen ze eieren voor hun geld en trokken toch het topje weer aan.

De shemales hadden echter gewoon hun bovenstukjes mogen uitlaten, laat politiechef Keith Banks weten. De mannen deden namelijk niets illegaals. Omdat zij over een penis beschikken, kunnen ze niet worden aangeklaagd wegens het tonen van hun borsten. Een wet om dit probleem aan te pakken bestaat er dan ook niet.

Commissaris Kathy McGuiness is daar echter niet zo zeker van. Zij meldt dat de kwestie volgende week zal worden besproken tijdens een overleg in het gemeentehuis.