Joran van der Sloot opgepakt

Zojuist is bekendgemaakt dat Joran van der Sloot is opgepakt. Dit werd medegedeeld in Hart van Nederland.

Verslaggeefster Ilse van Wingerden is momenteel ter plaatse. Zij wist zojuist te melden dat Joran is aangehouden. Verdere details zijn nog niet bekend.

Volgens haar hebben de Chileense autoriteiten een persbericht de deur uitgedaan dat Joran is opgepakt. Hij zal zo snel mogelijk worden uitgeleverd aan Peru.

Update 19.30 uur:
RTL Nieuws weet te melden dat Joran is aangehouden terwijl hij in een taxi zat in Vina Del Mar, vlakbij de Chileense hoofdstad Santiago. Het ministerie van Justitie is bezig informatie in te winnen over de aanhouding van Joran, maar kan de arrestatie nog niet bevestigen.

Update 20.30 uur:
Chileense media hebben inmiddels de eerste beelden van Jorans arrestatie vrijgegeven. De aanhouding is inmiddels wereldnieuws geworden.

Update 21.30 uur:
Het kan nog wel even duren voor Joran aan Peru wordt uitgeleverd. Volgens de Telegraaf blijft hij mogelijk nog wel drie tot vijf dagen in Chili. Joran, die zich niet verzette bij zijn arrestatie, is inmiddels overgebracht naar Santiago. Hij bevindt zich in de vreemdelingenafdeling van de Chileense onderzoekspolitie in de hoofdstedelijke gemeente Independencia. Zijn paspoort is ingenomen en hij moet een verklaring afleggen. Vervolgens is het wachten op zijn uitlevering.


Jorans arrestatie, hij leeft nog!