Pubers rammen politie met gejatte auto

Twee Australische jongens hebben vanochtend een flinke ravage veroorzaakt in een plaats even ten zuiden van Melbourne. Het tweetal ramde met een gestolen auto een politieauto en crashte vervolgens in een gezondheidscentrum.

De politie zetten even na half tien plaatselijke tijd de achtervolging in toen de jongens in een gestolen Holden Commodore met hoge snelheid door Mornington raasde. Op een kruispunt wist de politie de jongens in het nauw te drijven, maar zij slaagden er via een rotonde in om te ontkomen. Het duo ramde hierbij de politieauto zo hard, dat de agenten de achtervolging moesten staken.

Vervolgens gingen de jongens al spookrijdend er vandoor. Op hun weg probeerden ze nog een onopvallende politieauto te rammen, botsten ze op een personenauto en kwamen ze uiteindelijk in een medisch centrum in Rosebud tot stilstand.

Tijdens de crash is niemand gewond geraakt. De twee jongens, van vijftien en achttien jaar oud, worden beide aangeklaagd voor autodiefstal en roekeloos rijgedrag. De jongste moet op een later tijdstip voor de kinderrechter verschijnen, de oudste moet morgen al voorkomen bij de rechtbank.