Tas met examens gestolen uit school

Enkele havisten van het St. Odulphuslyceum in Tilburg zullen hun eindexamen aardrijkskunde opnieuw moeten maken. De eerder gemaakte examens zijn namelijk gestolen uit de personeelskamer van de school. Het St. Odulphuslyceum heeft dit zelf bekend gemaakt op hun website.

De examens zaten in een tas die in de personeelskamer lag. Uit beelden van beveiligingscamera's is gebleken dat de tas door twee mannen is meegenomen. De school denkt dat de mannen in de veronderstelling waren dat er een laptop in de tas zat.

De school heeft uitgebreid contact gehad met de onderwijsinspectie. De inspectie heeft besloten dat het gemaakte werk ongeldig moet worden verklaard en dat de 36 leerlingen een herexamen moeten maken. De leerlingen zijn inmiddels op de hoogte gesteld van het voorval.

Er wordt donderdag een extra informatieavond ingelast voor de leerlingen. Om de leerlingen alsnog enigzins tegemoet te komen heeft de school gezorgd voor een extra ondersteuningstraject voor het vak aardrijkskunde. De leerlingen moeten het nieuwe examen maken op 23 juni.

"We betreuren de gang van zaken zeer en leven mee met onze gedupeerde leerlingen en hun ouders. We zullen er alles aan doen om de pijn te verzachten, maar snappen dat dit slechts een pleister op de wond is. We hopen op een positieve afloop en rekenen op brede steun van de hele Odulphusgemeenschap voor deze 36 onfortuinlijke havo-leerlingen", aldus een verklaring van de school.