Sledgehammer werkt aan Call of Duty-FPS

Uit een vacature blijkt dat gamestudio Sledgehammer Games bezig is met de ontwikkeling van een first person shooter (FPS) binnen de Call of Duty-serie. Dit schrijft de website Develop Online. De verwachtingen waren juist dat Sledgehammer zou werken aan iets anders dan een FPS-game.

In de advertentie valt te lezen dat de gamestudio op zoek is naar toptalent dat wil werken binnen het Call of Duty first person shooter-ontwikkelingsteam'. Activision heeft begin maart juist laten weten dat Sledgehammer Games zou werken aan een action-adventure-game binnen de Call of Duty-serie.

Sledgehammer Games werd vorig jaar opgericht door Glen Schofield en Michael Condrey, twee ex-medewerkers van Visceral Games die betrokken waren bij de ontwikkeling van de spannende actiegame Dead Space. De studio werd door uitgever Activision gecontracteerd om een game binnen het Call of Duty-universum te maken.

In die tijd was het leven rond Call of Duty nog erg simpel. Het ene jaar bracht gamestudio Infinity Ward een game uit, gevolgd door een game van gamestudio Treyarch. Door problemen tussen uitgever Activision en Infinity Ward is de toekomst van de gamestudio op de tocht komen te staan. Dat Sledgehammer Games nu lijkt te werken aan een FPS-game rond Call of Duty betekent niet veel goeds voor de toekomst van Infinity Ward.

Sledgehammer werkt aan Call of Duty-FPS
Sledgehammer werkt aan Call of Duty-FPS (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum