Barcelona bevestigt officieel bod op Fàbregas

FC Barcelona heeft bij monde van algemeen directeur Joan Oliver laten weten dat het officieel in gesprek is met Arsenal over een eventuele transfer van de Spaanse sterspeler Cesc Fàbregas.

De Spaanse spelmaker, die momenteel op het middenveld bij The Gunners het spel verdeelt, was in een eerder stadium jeugdspeler van de Catalanen en heeft er nooit een geheim van gemaakt nog eens te willen terugkeren.

Barcelona is niet bereid om een idioot bedrag neer te tellen voor de Spanjaard. "We gaan niet boven de marktwaarde van een speler betalen. We willen Cesc graag kopen, maar we gaan geen idiote bedragen betalen", zei uittredend president Joan Laporta eerder.

Arsenal wil op haar beurt liever niet meewerken aan een overgang van Fàbregas. Volgens The Daily Mirror is de 23-jarige aanvoerder van de Londenaren voor geen enkele prijs te koop.

Update @17:10 uur

Arsenal meldt op haar eigen website dat er niet te onderhandelen valt over een transfer van de Spanjaard. "We hebben geen enkele intentie om onze aanvoerder te verkopen", aldus de verklaring. Barcelona legde het bod van naar verluidt 29 miljoen euro gisteravond neer bij de Londenaren. Fàbregas staat nog tot de zomer van 2015 onder contract bij Arsenal.