Voorbeschouwing: Poule F

Poule F

Poule F bestaat uit Italië, Paraguay, Nieuw-Zeeland en Slowakije

Italie

Bondscoach: Marcello Lippi
Captain: Fabio Cannavaro
Sterspeler: Gianluigi Buffon
Aantal WK deelnames: 16
Beste resultaat op een WK: Winnaar (1934, 1938, 1982, 2006)
FIFA ranking: 5e

Italië is de regerend wereldkampioen en groepshoofd in poule D. Met vrijwel dezelfde kern belangrijke spelers en dezelfde hoofdcoach hopen zij ook in Afrika hoge ogen te gooien. De Italianen hebben veel routine en zijn traditioneel een stug team, dus de verwachting is dat het team ver kan komen. Vooral de backposities lijken zwak bezet, dus vooral teams die snel over de vleugels kunnen spelen kunnen het de Italianen moeilijk maken. Het middenveld en de aanval zijn daarentegen ijzersterk met veel scorend vermogen.

Italië rolde eenvoudig door de poulefase heen met zeven overwinningen en drie gelijke spelen. Bulgarije en Ierland waren nog de zwaarste tegenstanders, en dat zegt eigenlijk wel voldoende. Echter, zoals we van Italië gewend zijn werd er meestal moeizaam gewonnen ondanks de aanwezigheid van veelscorende spelers als Di Natale en Gilardino.

Resultaten:

Thuis Uit Uitslag
Cyprus Italië 1-2
Italië Georgië 2-0
Bulgarije Italië 0-0
Italië Montenegro 2-1
Montenegro Italië 0-2
Italië Ierland 1-1
Georgië Italië 0-2
Italië Bulgarije 2-0
Ierland Italië 2-2
Italië Cyprus 3-2

Paraguay

Bondscoach: Gerardo Martino
Captain: Denis Caniza
Sterspeler: Roque Santa Cruz
Aantal WK deelnames: 7
Beste resultaat op een WK: Tweede ronde
FIFA ranking: 23

Het Paraguayaanse elftal is in een soort overgangsfase vanwege het stoppen van sleutelspelers als Carlos Gamarra, Celso Ayala en keeper José Chilavert. Het jeugdelftal van Paraguay behoort echter al jaren tot de wereldtop en inmiddels zijn veel spelers van die jeugdelftallen aan het doorbreken in het nationale elftal. Verder speelt Lucas Barrios tegenwoordig voor Paraguay. Kort voor het WK kreeg deze Argentijn, die bij Borussia Dortmund speelt en veelvuldig scoort, een paspoort. Salvadar Cabañas werd onlangs neergeschoten bij een roofoverval en zal waarschijnlijk ontbreken.

In de traditioneel sterke Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule met landen als Argentinië, Brazilië, Chili en Uruguay eindigde Paraguay als derde, nog boven Argentinië dat een plaats lager eindigde. Paraguay liet zien dat ze kunnen stunten met overwinningen op zowel Argentinië als Brazilië, maar ook dat ze wisselvallig zijn met nederlagen tegen laagvliegers.

Resultaten:

Thuis Uit Uitslag
Peru Paraguay 0-0
Paraguay Uruguay 1-0
Paraguay Ecuador 5-1
Chili Paraguay 0-3
Paraguay Brazilië 2-0
Bolivia Paraguay 4-2
Argentinië Paraguay 1-1
Paraguay Venezuela 2-0
Colombia Paraguay 0-1
Paraguay Peru 1-0
Uruguay Paraguay 2-0
Ecuador Paraguay 1-1
Paraguay Chili 0-2
Brazilië Paraguay 2-1
Paraguay Bolivia 1-0
Paraguay Argentinië 1-0
Venezuela Paraguay 1-2
Colombia Paraguay 2-0

Nieuw-Zeeland

Bondscoach: Ricki Herbert
Captain: Ryan Nelsen
Sterspeler: Ryan Nelsen
Aantal WK deelnames: 1
Beste resultaat op een WK: Eerste ronde
FIFA ranking: 79

Nieuw-Zeeland is de ploeg die gedoemd is laatste te worden in deze poule. In de belachelijk eenvoudige kwalificatiepoule, zonder de naar de Aziatische zone overgestapte Australianen die meer tegenstand zochten, werden zij eerste door vijf overwinningen en één verliespartij. In de playoffwedstrijden tegen Bahrein, de nummer vijf van de Aziatische zone, werd over twee wedstrijden gewonnen waardoor Nieuw-Zeeland zich voor de tweede maal in de historie plaatste voor het WK.

Sterspeler van het team is de bij de Blackburn Rovers in de Premier League spelende aanvoerder Ryan Nelsen. Ook ex-eredivisiespeler Ivan Vicelic speelt in het elftal. Hij heeft de meeste interlands gespeeld van het elftal en kwam in het verleden uit voor Roda JC en RKC Waalwijk. Het overgrote deel van de spelers speelt echter in de relatief zwakke Australische competitie waardoor het onwaarschijnlijk is dat zij ook maar een doelpunt zullen maken in de groepsfase van het WK.

Resultaten:

Thuis Uit Uitslag
Fiji Nieuw-Zeeland 0-2
Vanuatu Nieuw-Zeeland 0-2
Nieuw-Zeeland Vanuatu 4-1
Nieuw-Caledonië Nieuw-Zeeland 1-3
Nieuw-Zeeland Nieuw-Caledonië 3-0
Fiji Nieuw-Zeeland 2-0
Bahrein Nieuw-Zeeland 0-0
Nieuw-Zeeland Bahrein 1-0

Slowakije

Bondscoach: Vladimir Weiss
Captain: Marek Hamsik
Sterspeler: Marek Hamsik
Aantal WK deelnames: 0 (8x als Tsjechoslowakije)
Beste resultaat op een WK: Nvt
FIFA ranking: 33

Slowakije debuteert dit jaar op een WK, maar gaf als Tsjechoslowakije al acht keer acte de présence. Het team bestaat uit spelers van Europese subtoppers en topclubs in mindere competities met als uitblinkers Marek Hamsik van Napoli en Martin Skrtel die voor Liverpool uitkomt. De verwachting is dat deze selectie met het stugge Paraguay moet gaan duelleren voor de tweede plaats in de poule.

In een lastige kwalificatiepoule met rivaal Tsjechië, Slovenië, Polen, Noord-Ierland en San Marino werden de Slowaken eerste terwijl rivaal Tsjechië werd uitgeschakeld. Van de tien wedstrijden werden er zeven gewonnen en één gelijkgespeeld.

Resultaten:

Thuis Uit Uitslag
Slowakije Noord-Ierland 2-1
Slovenië Slowakije 2-1
San Marino Slowakije 1-3
Slowakije Polen 2-1
Tsjechië Slowakije 1-2
Slowakije San Marino 7-0
Slowakije Tsjechië 2-2
Noord-Ierland Slowakije 0-2
Slowakije Slovenië 0-2
Polen Slowakije 0-1