Brit van 72 krijgt opnieuw een kind

Er is niks mis met de vruchtbaarheid van de 72-jarige Richard Roden, dat moge duidelijk zijn. Dit jaar wordt hij voor de tweede keer in twee jaar namelijk vader. Vorig jaar beviel zijn vrouw Lisa (26) al van een tweeling. Daarmee werd Roden de oudste Britse vader van een tweeling ooit.

Lisa en Richard leerden elkaar vier jaar geleden kennen op een taalcursus. Hoewel Lisa toen pas 22 was, kregen de twee een relatie. Vorig jaar oktober kregen ze een tweeling en nu is het derde kind alweer op komst. "We zullen dus drie baby's onder de drie jaar hebben als de nieuwe spruit geboren wordt", zegt Lisa.

Alledrie de kinderen werden verwekt zonder hulpmiddelen. Het geheim van Richard? Groente, zegt hij zelf. Om zijn bedprestaties te verbeteren teelt de bejaarde vader namelijk zijn eigen groente. De zwangerschap van zijn vrouw ‘toont aan dat ik verliefd ben en de zelfgekweekte groente hun werk doen'.

Richard is niet de álleroudste vader van een tweeling ooit. Die eer gaat namelijk naar de, inmiddels overleden, 78-jarige Amerikaan Tom Lambert.