Zuid-Koreanen willen stadion De Graafschap bouwen

Twee Zuid-Koreaanse multinationals willen het nieuwe stadion van De Graafschap bouwen. De Aziaten zijn geïnteresseerd, omdat volksheld Guus Hiddink uit de Achterhoek komt en voor de club heeft gespeeld. De bouw van het duurzame stadion in Wehl in de gemeente Doetinchem moet in 2014 klaar zijn.

"De Koreanen zouden het beeldmerk van Guus Hiddink bij de bouw van het nieuwe stadion kosteloos kunnen gebruiken en dat kan interessant zijn", zegt scheidend De Graafschap-voorzitter Sietze Veen tegen De Gelderlander. "Deze maand zitten we met de Zuid-Koreanen om de tafel en Guus zal ook bij dat gesprek aanwezig zijn, samen met zijn zaakwaarnemer Cees Nieuwenhuizen."

Niet alleen de Zuid-Koreanen hebben zich gemeld bij de Superboeren, ook een Portugese en Turkse bouwmaatschappij zijn geïnteresseerd. "En we zijn nog met een Nederlandse partij in gesprek. We zullen de offertes naast elkaar leggen en dan een keuze maken", licht Veen toe. Hij verwacht dat de gemeente de plannen voor het nieuwe stadion in juli bekendmaakt.