Sony: 3D games boeiender dan 3D films

Volgens een Britse vertegenwoordiger van Sony Computer Entertainment is 3D-gaming veel boeiender dan films die in 3D bekeken worden. Dit heeft hij tegenover MCV, een zakelijk tijdschrift, verteld.

De snelheid waarmee het publiek 3D-projectie in entertainment omarmt, hangt af van hoe snel het een 3D-televisie koopt. Op dit moment is de markt voor 3D-televisies relatief erg klein, mede door de hoge prijzen. Volgens de Britse vertegenwoordiger gaat hier echter in de loop der tijd verandering in komen. "Wanneer je een 3D-game hebt ervaren, wil je echt een 3D-televisie kopen. Het is veel aangrijpender."

Eerder werd al bekend dat de PlayStation 3 binnenkort een update zal krijgen waardoor de console 3D-gaming zal gaan ondersteunen. Sony heeft meegedeeld dat de nummer-1 prioriteit is om de technologie gratis aan te bieden.

Tijdens de E3 zal Sony ongetwijfeld meer laten zien van de manier waarop het bedrijf 3D ondersteunt. Het is al bekend dat games als Wipeout HD en Motorstorm worden geupdatet met 3D-beelden, terwijl Gran Turismo 5 en Killzone 3 ook volledig 3D zullen ondersteunen zodra ze uitkomen voor de Playstation 3.

Sony: 3D games boeiender dan 3D films