Nieuwe Call of Duty wordt een hit

Het in november te verschijnen Call of Duty: Black Ops zou een grote hit kunnen worden, suggereert Doug Creutz, marktanalist van Cowan & Company volgens de website Gamesindustry. De verwachting is dat het actiespektakel 10,7 miljoen exemplaren verkoopt in het eerste jaar in de Verenigde Staten alleen al.

De vorige delen uit de Call of Duty-serie waren ook grote hits. Call of Duty: Modern Warfare (2007) ging zeker 15 miljoen keer over de toonbank, terwijl Call of Duty: World at War (2008) ruim 13 miljoen keer verkocht werd. Het vorig jaar gelanceerde Call of Duty: Modern Warfare 2 overtrof de stoutste verwachtingen door op de eerste dag van de verkoop 550 miljoen dollar in de kas van Activision te brengen. In totaal zijn er zeker 15 miljoen exemplaren van de game verkocht.

De Call of Duty-serie is in de afgelopen maanden flink door het slijk gehaald door een zakelijke vete tussen uitgever Activision Blizzard en gamestudio Infinity Ward, de makers van de game. Veel medewerkers die werkten aan Call of Duty: Modern Warfare 2 hebben de studio verlaten. Volgens Doug Creutz heeft dit negatieve nieuws geen invloed gehad op het werk dat Treyarch verricht aan Call of Duty: Black Ops, en op de mening van de consument ten opzichte van de game-reeks.

Call of Duty: Black Ops plaatst de speler in de schoenen van de beste groep soldaten op de wereld. In de game dienen geheime missies uitgevoerd te worden tijdens de Koude Oorlog, en mocht de speler opgepakt worden dan ontkent de overheid zijn bestaan. In de Verenigde Staten is Call of Duty: Black Ops nu al één van de meest bestelde games in winkels als Amazon en Gamestop.

Nieuwe 'Call of Duty' wordt een hit
Nieuwe Call of Duty wordt een hit (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum