Wii krijgt voor het eerst een originele Pokémon game

Nintendo heeft de eerste Pokémon-game aangekondigd voor de Nintendo Wii. Met Pikachu gaat de speler op avontuur op een nieuwe locatie: het Poképark. Poképark Wii: Pikachu's Adventure wordt op 9 juli gelanceerd.

De Pokémon-games verschijnen sinds het begin van de serie vooral op draagbare spelcomputers. Het begon op de Nintendo Gameboy en nog altijd is de serie enorm populair op de Nintendo DS. In al die jaren zijn er slechts een paar games op een grote spelcomputer verschenen, en Poképark Wii: Pikachu's Adventure hoort in dat illustere rijtje.

Tot voor kort werd het Poképark beschermd door een mysterieus voorwerp dat Sky Prism wordt genoemd. Maar nu is het Sky Prism versplinterd en liggen de delen ervan verspreid over het Poképark. Om deze magische plaats te redden, moet de speler als Pikachu het Poképark verkennen en alle delen van het Sky Prism verzamelen. In het park sluit je vriendschappen met belangrijke Pokémon en kun je je vaardigheden testen in de vele uitdagende attracties die het PokéPark rijk is. De speler zal veelvuldig moeten schudden en zwiepen met de Wii-afstandsbediening om een hoge score neer te zetten, en zo het park te redden.

Eerste Pokémon-game voor Wii
Eerste Pokémon-game voor Wii (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum