Benno L. koos zwakbegaafde meisjes bewust uit

De Bossche zwemleraar Benno L. die volgens justitie tientallen leerlingen heeft misbruikt, koos bewust de zwakbegaafde meisjes uit. "Zij hadden misschien minder snel iets door", vertelde hij maandagochtend op vragen van de rechtbank in Den Bosch aan het begin van zijn strafzaak.

De rechtbank behandelde maandagochtend als eerste de mogelijke poging tot verkrachting van een meisje met het syndroom van Down. De Bossche zwemleraar Benno L. ontkent met klem dat hij heeft geprobeerd meisjes te verkrachten. "Ik heb dat nooit geprobeerd. Ik wilde niet dat ze iets merkten. Ik zou dat nooit doen", vertelde de geëmotioneerde verdachte.

De 60-jarige zwemschoolhouder stelt dat hij stopte met ontuchtige handelingen als de kinderen weerstand boden of afwijzend reageerden. Hij herhaalde dat niet goed is te praten wat hij heeft gedaan. "Het had nooit mogen gebeuren en het spijt me dat ik het vertrouwen heb geschaad en ouders en kinderen pijn heb gedaan. Ik vergeef het mezelf nooit."

De verdachte legde uit dat hij nooit opgewonden raakte of gevoelens had als hij in het zwembad met de meisjes speelde. Het ging hem om de filmpjes die hij maakte en thuis voor zijn genot monteerde. Zijn opgebouwde verzameling beelden werd ontdekt toen hij vorig jaar zijn computer voor reparatie naar een monteur bracht.