Laporta: "Vertrek Zlatan en Touré bespreekbaar"

Zlatan Ibrahimovic en Yaya Touré hoeven volgens voorzitter Joan Laporta niet te vertrekken bij FC Barcelona. Maar als het duo zelf aangeeft weg te willen, is dit bespreekbaar volgens de preses.

"Het is onze intentie geen spelers te verkopen, maar er zijn zaakwaarnemers van spelers die hun zorgen bij ons hebben geuit", aldus Laporta tegen Marca. "Als er spelers zijn die zelf willen vertrekken dan moeten we daar over gaan nadenken."

"Als er interesse komt voor Ibrahimovic of Touré zullen we met die clubs om de tafel gaan om hun voorstel te bespreken. Daarin nemen we ook de wens van de spelers mee. We hebben geen enkele speler te koop gezet en rekenen erop dat onze selectie compleet blijft, maar op de transfermarkt kan van alles gebeuren."

Laporta bevestigt dat Manchester City zich voor zowel Touré als Ibrahimovic heeft gemeld. Een afvaardiging van de ambitieuze Engels club sprak al met Barça over Touré. Maar de Catalanen hebben nog geen besluit genomen over het mogelijk behouden van Ibrahimovic.