Twee gezichten bij Virgin Racing

De kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije kende bij Virgin Racing twee gezichten. Timo Glock kon zich meten met de snelheid van de Lotussen, terwijl teamgenoot Lucas di Grassi worstelde met de bolide en achter de HRT van Bruno Senna eindigde.

De aanpassingen die Virgin heeft gedaan lijken hun vruchten af te werpen, terwijl ook Lotus stappen voorwaarts maakt. "We kenden een lastige openingsdag, maar vandaag kwamen we veel sterker voor de dag. Ik was erg gemotiveerd voor de kwalificatie omdat ik wist dat ik een auto had waarmee ik onze directe concurrenten kon verslaan. Helaas lukte dat niet omdat ik een foutje maakte in mijn beslissende ronde. Maar ik ben een stuk gelukkiger met de auto en zie de race met vertrouwen tegemoet," zei Glock.

Di Grassi heeft een pechweekend in Turkije en in de kwalificatie zorgde een motorisch probleem er voor dat hij niet verder kwam dan startplek 23. "Erg frustrerend. Timo heeft het ware potentieel van de auto laten zien. Het is teleurstellend dat ik zo veel tijd heb verloren door een technisch euvel. Hopelijk is morgen meer representatief en kan ik een goede race rijden," zei de Braziliaan.