Ruiz: "Ik sta voor alles open"

De kans is groot dat Bryan Ruiz komend seizoen alweer vertrekt bij FC Twente. De aanvaller van Costa Rica speelde afgelopen seizoen een belangrijke rol in het kampioenschap van FC Twente, maar heeft aangegeven te willen verhuizen.

"Ik sta voor alles open en heb nog een contract van drie jaar," liet Ruiz aan Het Nieuwsblad weten. "De kans bestaat dat ik blijf, maar het is waarschijnlijker dat ik wegga. Om eerlijk te zijn, eigenlijk zou ik het liefste willen vertrekken bij FC Twente. De Primera División is mijn droom. Zeker als ik de kans krijg om bij een ambitieuze club aan de slag te gaan."

FC Twente wil ongeveer vijftien miljoen euro voor Ruiz hebben. De speler was afgelopen seizoen met 24 goals clubtopscorer en gaf acht keer een assist. "Dat bedrag shockeert me niet. Het is een kwestie van vraag en aanbod. Als ik naar mijn statistieken van afgelopen seizoen kijk, dan ben ik dat waard," reageerde de speler.

Ruiz werd in de zomer van 2009 overgenomen van het Belgische AA Gent, maar lijkt na één seizoen dus alweer te vertrekken. Verscheidene ploegen uit Spanje, waaronder Sevilla en Valenica, zouden geïnteresseerd zijn in de diensten van de speler. Ook Stade Renns uit de Franse Ligue 1 zou naar de voetballer hengelen.