Red Bull gebruikt F-duct niet

Red Bull Racing zal de rest van het raceweekend in Turkije geen gebruik maken van de F-duct. Het Oostenrijkse team reed er gisteren in de vrije trainingen in Turkije voor het eerst mee en de eerste indicaties leken positief.

Autosport meldt echter dat Red Bull het onderdeel nog niet helemaal goed vond werken. Zo was weliswaar de snelheid op het rechte stuk hoger, maar moest er op het gebied van downforce een compromis gesloten worden. Hierdoor werkte het geheel niet consistent genoeg om tijdens de kwalificatie en de race ingezet te worden. In Canada zal het systeem waarschijnlijk weer terugkeren op de RB6.

Daarnaast kampte Red Bull nog met een ander probleem in de vrije trainingen, want Mark Webber moest zijn bolide aan het eind van de tweede vrije training met een kapotte motor langs de kant zetten. "Het was een motor met een hoge kilometerstand, dus we wisten dat hij op het randje zat," zei Webber die moeite had met de handelswijze van de marshalls. "Een Formule 1-auto heeft geen handrem, dus ik probeerde ze duidelijk te maken iets achter de wielen te leggen om te voorkomen dat de auto naar beneden zou rollen. Maar dat valt niet mee vanuit de auto."