Volleyballers kloppen Zweden

De Nederlandse volleyballers zijn het tweede gedeelte goed begonnen. Nadat er vorige week pijnlijk verloren werd van Portugal en Macedonië en alleen gewonnen van Zweden werd vandaag Zweden wederom geklopt, met 3-0 (25-14 25-14 25-18).

"Er moest iets veranderen", aldus uitblinker Jeroen Rauwerdink. "We hebben bij elkaar gezeten en gezegd: dit gaat ons niet meer gebeuren. Zeker niet in eigen land. Als team hebben we goed gereageerd en ons eigen spelletje gespeeld. Al is Zweden niet van zo'n hoog niveau. Tegen Macedonië moet het zaterdag gebeuren." Ook bondscoach Peter Blangé is tevreden: "Dit is wel lekker, ik heb een goed draaiend Nederlands team gezien. Het is heel hard geweest wat er is gebeurd, maar ook zo leerzaam. Tekortkomingen op technisch vlak kun je maar op één manier veranderen, en dat is door hard te trainen."

Morgen is de cruciale wedstrijd tegen Macedonië, die gewonnen moet worden om kans te houden op het EK. "Er staat druk op, maar dat vind ik wel mooi", zegt Blangé. "Macedonië is een team met een hoop emotie. Als je ze daar ruimte in geeft, zijn ze tot grote dingen in staat. Het wordt een zware kluif."