Reactie Teeven over internetpolitie

VVD-kamerlid Fred Teeven die gisteren nog voorstander was om internetverkeer te controleren om zo een eventueel downloadverbod te kunnen handhaven, is geschrokken van de vele reacties op FOK! en Tweakers. Op zijn website probeert Teeven e.e.a. te nuanceren.

"Gedurende de dag, kwamen er vandaag op sites zoals FOK! en Tweakers.net steeds meer reacties binnen over het grote Downloaddebat in de Balie van gisteren. Er wordt nu gesuggereerd dat ik als een soort van Oom agent alles in de gaten wil gaan houden wat er door het keyboard het web op wordt geslingerd. Ik vind dat ik daar op moet reageren. Ook in het debat heb ik duidelijk aangegeven dat de VVD pal staat voor de vrijheid op het internet. Zoals in ons verkiezingsprogramma staat: het internet speelt een belangrijke rol bij de productie en verspreiding van cultuur, kennis en innovatie. En de overheid dient daarom een terughoudende rol te spelen bij het reguleren van internet."

Of deze poging van nuancering danwel damage control nog zin heeft, valt te betwijfelen. Op FOK! zijn de reacties duidelijk: velen wilden de VVD nog voordeel geven van de twijfel, maar na de uitspraken van Teeven blijken veel FOK!kers, maar ook Tweakers hun stem niet meer aan de VVD te geven. Lees hier de hele verklaring van Teeven. Doe ook mee aan de speciale FOK!poll.